Wat mij beweegt

Dankbaar voor mijn levenspad vertel ik graag hoe mijn aanbod gegroeid is.

Geboren in Antwerpen 1958 hebben twee vragen het meeste sturing gegeven aan m'n beroepsmatig  levenspad:

1 Wat is de wérkelijke essentie van leren?

2 Wat is het mysterie Muziek en waarom roept het zoveel ontzag in me op?

Via afgeronde opleidingen en privélessen ging ik mijn persoonlijke zoektocht steeds vrijer delen. 

Mijn eigenwijze vormen van muziekles, muziektherapie en koordirectie hebben mijn huidig aanbod bepaald.

Sinds 2019 richt ik me op de volwassen beginner om mijn ervaring zo eenvoudig mogelijk dienstbaar te maken aan muzikale ervaringssessies.

 

Op dit moment volg ik enerzijds mijn interesse voor jouw bewuste of onbewuste vraag en anderzijds m'n enthousiasme voor de samenhang tussen creativiteit, het zelf-genezend vermogen, levensvreugde en de unieke talenten die zich tonen in iedere ontmoeting. De zoektocht en de verdieping is eindeloos en geven me levensvreugde! 

De pianolessen zijn muziek ervaringssessies waarin we samen jouw unieke leerweg ontdekken. Improviseren, luisteren; voor- en na  spelen....enz. maar bovenal vrij en creatief ontdekken. Beginnend waar jij op dit moment herkenning voelt. 

Geleidelijk aan worden het instrument en de actieve muziekbeleving jouw leraar!

De oorsprong van therapie is - “ begeleiden met kennis van wat dienen kan” - dienend meelopen en iemand aandacht geven op zijn pad: zo heet ik jou als muziektherapeute graag van harte welkom om mijn ervaring te delen in een muzikaal ritme waarin onze paden samenkomen!

Dit is wat mij beweegt in mijn wens om vreugde, levenskracht, schoonheid en het mysterie Muziek samen te ervaren en kunstzinnige beleving, als spiegel van het leven, te kunnen delen.

Authenticiteitscoach
In wezen zie ik mijn werk als kans om zoveel mogelijk mensen te inspireren in gelijkwaardigheid, coachend naar authentieke muzikale expressie, als spiegel van het leven.

Chavah Lichtenberg 

 

Opleidingen:

  • Muziekpedagogie: Conservatorium Antwerpen en Leuven
  • Pianolessen van o.a. Sylvia Traey
  • Muziektherapie: Academie de Wervel in Zeist

      Werbeck zang: bij

      Margit Shermann

  • Koordirectie:  Liesbeth Kroese staatsexamen Nederland (Gorinchem)
  • Onderzoek naar geneeskracht van muziek: Muzische sectie Antroposofische vereniging en later met collega’s in Nijmegen.         .
  • Op dit moment verdiep ik me verder in improvisatie, dankzij de inspirerende lessen van Robijn Tilanus:   https://robijntilanus.nl “improvisatie academie DE KLANKDUIK muziek met hart en ziel